top of page

O CO CHODZI?

Chodzi o okazję, by spróbować trudno dostępnych kaw z wyższej półki, nie wydając na to całej wypłaty. 

Competition to kategoria ziaren, które według SCA uzyskują najwyższe wyniki w stupunktowej skali, rzędu nawet powyżej 90 punktów. Dla przypomnienia, kategoria specialty zaczyna się na poziomie 80 punktów, i to są kawy, z którymi na co dzień możecie się spotkać w Mielu. Czyli, to co będziemy próbować w piątek, jest jeszcze o jeden stopień wyżej. Trochę jak te specjalne rzeczy, o których mówi się „zostaw, to na święta”.

Competition menu polega na tym, że sprowadziliśmy niewielkie ilości tych właśnie extra-specjalnych kaw (Wielkie dzięki, SHEEP AND RAVEN!), i zapraszamy Was do wypróbowania ich bez konieczności kupowania pełnowymiarowej paczki kawy, w doborowym towarzystwie weterana zawodów kawowych - Kuby Kalusińskiego. 

brew bar.

28 zł 

funky flat ( co-ferment )

 

27 zł 

espresso ( co-ferment )

 

25 zł 

coldbrew / nitro ( co-ferment )

 

competition menu przelewy:

20 zł 

Colombia castillo ( washed )

    pomarańcza – śliwka – wiśnia – karmel

25 zł 

Honduras burbon ( 96h honey )
   mango – śliwka – melon żółty

 

27 zł 

Colombia castillo ( co-ferment )
   jeżyna – miód – karmel

 

40 zł 

Colombia gesha ( natural, w/ mucilage )    
   truskawka – brzoskwinia – jeżyna – kwiatki

37 zł 

Colombia pink burbon ( anaerobic, thermal shock )
   dżem z jeżyn – wiśnia – borówki – fiołek

50 zł 

Colombia Red Gesha lot 21 ( natural )

    strawberry - blood orange - amaretto - toffee

    

50 zł 

Colombia Mikava geisha ( CM natural )
   blood orange - red apple - peach - marzipan

bottom of page