O CO CHODZI?
Chodzi o okazję, by spróbować trudno dostępnych kaw z wyższej półki, nie wydając na to całej wypłaty.
Competition to kategoria ziaren, które według SCA uzyskują najwyższe wyniki w stupunktowej skali, rzędu nawet powyżej 90 punktów. Dla przypomnienia, kategoria specialty zaczyna się na poziomie 80 punktów, i to są kawy, z którymi na co dzień możecie się spotkać w Mielu. Czyli, to co będziemy próbować w piątek, jest jeszcze o jeden stopień wyżej. Trochę jak te specjalne rzeczy, o których mówi się „zostaw, to na święta”.
Competition menu polega na tym, że sprowadziliśmy niewielkie ilości tych właśnie extra-specjalnych kaw (Wielkie dzięki, SHEEP AND RAVEN!), i zapraszamy Was do wypróbowania ich bez konieczności kupowania pełnowymiarowej paczki kawy, w doborowym towarzystwie weterana zawodów kawowych - Kuby Kalusińskiego.
brew bar.
28 zł
funky flat ( co-ferment )
27 zł
espresso ( co-ferment )
25 zł
coldbrew / nitro ( co-ferment )
competition menu przelewy:
20 zł
Colombia castillo ( washed )
pomarańcza – śliwka – wiśnia – karmel
25 zł
Honduras burbon ( 96h honey )
mango – śliwka – melon żółty
27 zł
Colombia castillo ( co-ferment )
jeżyna – miód – karmel
40 zł
Colombia gesha ( natural, w/ mucilage )
truskawka – brzoskwinia – jeżyna – kwiatki
37 zł
Colombia pink burbon ( anaerobic, thermal shock )
dżem z jeżyn – wiśnia – borówki – fiołek
50 zł
Colombia Red Gesha lot 21 ( natural )
strawberry - blood orange - amaretto - toffee
50 zł
Colombia Mikava geisha ( CM natural )
blood orange - red apple - peach - marzipan